Topologi och geometri för allmän relativitetsteori - Nordmark, Jens; Treuter, Georg; Lauritzson, Peter Lindgren; Wikman, Linnea; Sordyl, Jacek (My University, 2011)
Denna rapport är en litteraturstudie i geometri, topologi och fysik, skri- ven med avsikten att förbereda för studier i allmän relativitetsteori. Den har karaktären av en lärobok och dess målgrupp är personer med kunskaper likvärdiga med en kandidatexamen i teknisk fysik, teknisk matematik eller liknande. Rapportens fokus ligger på matematiska metoder för allmän relativitetsteori och förkunskaper nödvändiga för att förstå detta. Texten avslutas med några inledande exempel på allmän relativitet som demonstrerar några av begreppen som avhandlas i rapporten. Rapporten behandlar sitt ämne på en inledande nivå och dess främsta syfte är att ge en överblick och en motivation för fortsatta studier.
Keywords: Grundläggande vetenskaper; Matematisk fysik; Basic Sciences; Mathematical physics