Järnbåge för järnvägsstation - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1970)
John Dobson var arkitekt och konstruktör för många järnvägsstationer i England på mitten av 1800-talet. Han byggde stora järnvägshallar som täcktes av välvda tak på bågar av smidesjärn. För att förenkla och förbilliga produktionen kom han på att fasa valsarna, så att järnet fick rätt bågform. Tidigare hade järnet skurits till rätt form.
Iron arch construction