Gavelfackverk, Wenner-Gren Center - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1965)
Den 25 våningar höga kontorsbyggnaden i Wenner-Gren Center i Stockholm är byggd med stålstomme, för att få så låg vikt som möjligt, då grundläggningsförhållandena var dåliga. Stommen stabiliseras genom två par vindförband, dels i gavlarna, dels i kärnan. Modellen visar det vindförstyvande gavelfackverket med knutpunktsavstånd på två våningar. Fasaderna består av infackningsväggar av lättbetongstavar med en yttre beklädnad av aluminiumplåt. Huset projekterades och byggdes 1959-61. Arkitekter var Alf Bydén och Sune Lindström och konstruktör var Arne Johnsson.
Office tower, Wenner-Gren Centre, windbracing steel-framework