Röststyrning av motorfordon med enkortsdatorn Raspberry Pi - Ridha, Allan; Keskin, Ömer Sahin (My University, 2021)
Denna rapport redogör för utvecklingen av en kommunikationslösning mellan enheter med hjälp av tal och textkommandon som skickas över internet. Målet med projektet är att utveckla ett program som ger möjligheten att styra ett motorfordon i en given riktning med hjälp av röst. Detta ska göras med hjälp av en enkortsdator Raspberry Pi. Programmet ska uppfylla specifika krav på tid och användarvänlighet samt följa klient-server modellen. Arbetet resulterades i en applikation som tar ett röstkommando och sedan översätter detta kommando till text, skickar över det översatta kommandot vidare genom internet till en server som sedan skickar vidare kommandot till det korresponderande fordonet. Raspberry Pi som sitter på fordonet anropar sedan korrekt metod för att utföra det kommando som begärts av användaren. Rapporten omfattar inte implementering av säkerhet eller avancerade funktioner för röststyrning såsom artificiell intelligens
Keywords: raspberry pi; röststyrning; motorfordon; kommunikationslösning