Marknära neutroners påverkan på elektronik-en förstudie - Ehn-Nygren, Åsa; Jia Chen, Hanna (My University, 2017)
Denna rapport innehåller en undersökning av de befintliga metoder som används för testning av elektronik samt de störningar som kan uppkomma som följd av neutronstrålning. Den innehåller även en sammanställning om de naturliga neutronerna, deras energi därmed också hur flödet uppför sig beroende på faktorer som altitud och longitud. Den övergripande idén med projektet har varit att se om det går att utföra neutrontestning i en mindre skala. Det som den här rapporten kommer visa är att den typen av testning redan utförs. Den innehåller också en undersökning för att se över möjligheterna för simulering av den typen av strålning som fordonen utsätts för på högre höjer.
Keywords: Elektroteknik och elektronik; Electrical Engineering, Electronic Engineering, Information Engineering