Frilagerbyggnad, sektion - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1983)
Modellen visar frilagerbyggnadens sektion. Pelar- och balkkonstruktionen förstyvas av två gjutna trapphus och två hisschakt. Källarvåningen har en invändig höjd av 2,8 m och de fyra lagervåningarna varierar mellan 3,9 och 3,5 m. Byggnadens pelarsystem är uppbyggt efter ett modulsystem med 4,435 m som centrummått i längdled och 4,1 m på bredden. I längdled är balklaget uppdelat i tre fristående enheter mellan vilka temperaturrörelser kan tagas upp. Takstolen är från takfot till takfallets knäckning av armerad betong. Den övre delen består av en vanlig svensk takstol av trä.
Storage warehouse, concrete frame system, section