Vasagatan 20, stenhus, fönsterdetalj - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1982)
Modellen visar fönster och fönsteromfattning en trappa upp i stenhuset på Vasagatan 20. Den är ett exempel på den nyrenässans, som var modern i de större svenska städerna på 1870- och 80-talen, med tättsittande fönster och en kraftfull putsdekor, inte minst i fönsteromfattningarna. Här är fönsteröverstycket segmentformat.
Vasagatan 20, apartmenthouse, brick construction, window