Integrera digitala utbildningsmedier i en interaktiv applikationsprototyp - Sjöström, Filip; Quach, Tony (My University, 2026)
En primär orsak till sjöolyckor är mänskliga fel, som kommer från faktorer som otillräcklig kommunikation och brist på digital kompetens. Maritim utbildning och forskning är fortfarande otillräcklig över hela världen trots tekniska framsteg och den standardiserade SMCP-metoden. Det EU-finansierade Erasmus-programmet och DigiMar-projektet (2023) har utvecklat digitala läromedel för att försöka bemöta denna brist. Syftet med detta projekt var att bygga vidare på denna grund och utveckla en webbapplikation som fungerar som en utbildningsplattform för maritim kommunikation. För att uppnå detta kombinerar designen teori och praktik för att ge en omfattande och praktisk lärandeupplevelse, samtidigt som lärare kan övervaka och följa elevernas framsteg. Materialet som används är avsett för elever i maritim kommunikation, medan lärare kan ställa krav och följa elevernas framsteg. Baserat på dessa utbildnings- och administrativa behov var lösningen att skapa en interaktiv plattform som erbjuder kurser på olika nivåer (grundläggande och avancerade). Användare kan enkelt navigera mellan de erbjudna kurserna/kapitlen. Kursmaterialet presenteras i bilder och elevernas framsteg spåras för att ge en personlig lärandeupplevelse. En användare kan också skapa ett klassrum och bjuda in andra att delta. Detta gör det möjligt för dem att följa varje medlems lärandeframsteg och sätta mål för specifikt innehåll som behöver slutföras.