Uaupé-hus - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola // Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1969)
Modellen visar ett släkt- eller byhus hos Uaupéstammarna i Amazonasområdet. Uaupé är svedjebrukare, som flyttar med några års mellanrum för att röja ny mark. Huset utgörs av två stora skärmtak som lutar mot varandra och bärs upp av åsar på stolpar. Tak och väggar av bambu täcks av ett tjockt lager vikta palmblad. Huset rymmer 50-200 personer. Familjerna bor kring var sin eldstad utefter väggarna, medan rummets mitt används för samling och dans.
The Uaupé-house