Skalmodell av elvägssystem: Konstruktion och design av skalmodell - Bengtsson, Ludvig; Bradosti, Rawa; Djokic, Filip; Johansson, Fredrik; Karlsson, Hanna; Rosin, Clara (My University, 2025)
Omställningen till eldrivna fordon medför ökade krav på eldistribution och laddningsinfrastruktur. Ett sätt att möjliggöra längre körsträckor är konduktiv laddning via elektrifierade vägar, vilket undersöks i detta projekt genom utveckling av en skalmodell. Skalmodellen som baserats utifrån en inköpt bilbana modifierades och användes för att samla in mätdata, samtidigt som en simuleringsmodell anpassades för att efterlikna systemets beteende. Resultaten visar att beroende på hur energiförsörjningen och bilarna utformas kan den förväntade körsträckan öka, vilket belyser potentialen hos denna teknik i framtida transportsystem.