Gård från Setesdalen - (:unkn) unknown (Chalmers tekniska högskola / Institutionen för arkitektur och samhällsbyggnadsteknik, 1973)
Modellen visar Brottveitgårdens centrala byggnader; manbyggnad och två loft. Manbyggnaden består av gammelstugan med eldstad mitt i rummet och rökhål i tak, samt hopbyggd med den, nystugan i två våningar och med skorstensspis i hörn. Loften innehåller förrådsrum och gästsängar. Bottenvåningarna saknar som oftast i Setesdal svalgång. Se också modell 77.
Farm buildings from Setesdalen