iSCSI-Server - Att utveckla en iSCSITarget

Examensarbete på grundnivå

Använd denna länk för att citera eller länka till detta dokument: https://hdl.handle.net/20.500.12380/213763
Ladda ner:
Fil Beskrivning StorlekFormat 
213763.pdfFulltext924.69 kBAdobe PDFVisa
Typ: Examensarbete på grundnivå
Titel: iSCSI-Server - Att utveckla en iSCSITarget
Författare: Madisson, Ossian
Sammanfattning: Ilait är ett företag som man kan beskriva som servergrossist då de tillhandahåller diverse servertjänster, som virtuella servrar och backuptjänster, till återförsäljare. De bygger en stor del av sina tjänster på sitt eget system IVBS (Ilait Virtualized Block Storage) som är ett bra system men det saknar stöd för iSCS(Internet Small Computer System Interface). De har haft kunder som har begärt stöd för just det och de vill därför undersöka möjligheten att erbjuda det. IVBS är utvecklat i det ännu unga språket Go, därför är uppgiften med det här arbetet att genom att försöka utveckla ett iSCSI-system i Go undersöka om det är möjligt. För att genomföra detta arbetet behövdes kunskap om både iSCSI och Go. På vägen tillkom också ett behov av en ökad förståelse för både SCSI och Linux filsystem. Projektet resulterade i en iSCSI-server som det går att koppla upp sig mot, logga in på utan autentisering och använda för läsning och skrivning som om det var en lokal disk på klientsidan.
Nyckelord: Informations- och kommunikationsteknik;Data- och informationsvetenskap;Information & Communication Technology;Computer and Information Science
Utgivningsdatum: 2015
Utgivare: Chalmers tekniska högskola / Institutionen för data- och informationsteknik (Chalmers)
Chalmers University of Technology / Department of Computer Science and Engineering (Chalmers)
URI: https://hdl.handle.net/20.500.12380/213763
Samling:Examensarbeten på grundnivå // Basic Level ThesesMaterialet i Chalmers öppna arkiv är upphovsrättsligt skyddat och får ej användas i kommersiellt syfte!