Plattformsoberoende Applikationsutveckling för Smarta Mobiltelefoner Är en plattformsoberoende utvecklingsmiljö framtiden av mobil applikationsutveckling?

dc.contributor.authorEghogo, Illeso
dc.contributor.authorHejderup, Joseph
dc.contributor.departmentChalmers tekniska högskola / Institutionen för data- och informationsteknik (Chalmers)sv
dc.contributor.departmentChalmers University of Technology / Department of Computer Science and Engineering (Chalmers)en
dc.date.accessioned2019-07-03T13:04:03Z
dc.date.available2019-07-03T13:04:03Z
dc.date.issued2012
dc.description.abstractDenna rapport är en sammanställning av en studie av tre etablerade plattformsoberoende utvecklingsmiljöer för mobilapplikationer. En utvärdering har genomförts för att undersöka om dessa utvecklingsmiljöer på allvar kan utmana de vanligaste nativa utvecklingsmiljöerna, Android SDK och XCode. En inventering av olika plattformsoberoende utvecklingsverktyg gjordes initialt för att finna de tre bästa utmanarna på marknaden. För att kunna utvärdera de valda plattformsoberoende utvecklingsmiljöerna har en identisk applikation skapats med varje utvecklingsverktyg och därigenom bildat en uppfattning av användarvänligheten hos den specifika utvecklingsmiljön och dess potential. Denna strategi gör det möjligt att kontrollera att de inbyggda resurserna i mobiltelefonen t.ex. kamera, GPS, start och stopp funktioner för musik kan fås att fungera. På samma sätt som i den nativa utvecklingsmiljön utan några kompromisser. Jämförelsen av de undersökta plattformsoberoende utvecklingsverktygen visade att dessa hade brister i hårdvarustödet, begränsade möjligheter till felsökning och utvecklingsprocessen var stundtals tidsödande. Det förekom även i vissa utvecklingsverktyg att applikationen fungerade bra i Android men inte fullt ut iOS eller tvärtom. De plattformsoberoende utvecklingsverktygen hade genomgående bristande funktionalitet, men de har en stor utvecklingspotential och kommer sannolikt att ha en stor betydelse när det gäller applikationsutveckling i framtiden.
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12380/167501
dc.language.isoswe
dc.setspec.uppsokTechnology
dc.subjectData- och informationsvetenskap
dc.subjectComputer and Information Science
dc.titlePlattformsoberoende Applikationsutveckling för Smarta Mobiltelefoner Är en plattformsoberoende utvecklingsmiljö framtiden av mobil applikationsutveckling?
dc.type.degreeExamensarbete på grundnivåsv
dc.type.uppsokM
Ladda ner
Original bundle
Visar 1 - 1 av 1
Hämtar...
Bild (thumbnail)
Namn:
167501.pdf
Storlek:
2.33 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Beskrivning:
Fulltext